Datanetwerken

Al jaren wordt in beveiligingsland gesproken over systeemintegratie en de koppeling tussen Security en IT.
Beveiligingsproducten communiceren steeds vaker over een datanetwerk.
Het is dus niet vreemd dat wij datanetwerken primair tot onze dienstverlening rekenen.

Netwerkinfrastructuur

Niet alleen beveiliging maar vooral telefoniesystemen en natuurlijk uw computers communiceren over een netwerkinfrastructuur. Hierbij is snelheid en bandbreedte het hot item, want u wilt natuurlijk ook in de toekomst de laatste stand der techniek kunnen implementeren.

Transmissiemedium

Glasvezel is natuurlijk het transmissiemedium met de meeste mogelijkheden al het gaat om snelheid en enorme hoeveelheden data. Elke systeem is in principe uniek en ontworpen voor de toepassing die in overleg met u wordt bepaald. Maar ook "vooruit denken" vraagt om de juiste expertise.

De bril van een beveiligingsexpert

Veel aspecten bij het ontwerp van een datanetwerk zijn redelijk goed in te kaderen, maar als beveiligingapparatuur gebruik maakt van netwerkverbindingen over TCP/IP, kijken wij toch door de bril van de beveiligingsexpert. De beveiliging "ophangen" aan de beschikbaarheid van een datanetwerk is vanuit onze optiek niet zomaar logisch! Wat biedt IT immers voor garanties? Juist dit soort overwegingen vraagt om deskundigheid.
De zwakste schakel in de ketting zou best wel eens het netwerk kunnen zijn. Zonder u van specifieke "krakerskennis" te voorzien is een netwerk toch vaak eenvoudig te saboteren. Ook hiervoor geldt dat er met criminelen geen bindende afspraken te maken zijn, over wat wel- of niet mag.

Verantwoorde oplossingen

BBN inventariseert uw wensen, bespreekt de voordelen maar juist ook de risico's en zal u van dienst zijn met uitsluitend een verantwoorde oplossing. Kortom een datanetwerk voor telefonie, communicatie en computersystemen in een client server omgeving, is in samenwerking met uw eigen deskundigen prima in kaart te brengen. Wordt hieraan "beveiliging" toegevoegd, ga dan niet zonder overleg te werk.

BBN in één keer goed!