Jacht- en jachthavenbeveiliging

De diefstal van jachten is de afgelopen jaren toegenomen om nog maar te zwijgen over het aantal diefstallen van buitenboord motoren, goederen en inventaris.
Dat dit gepaard gaat met de nodige vernielingen aan interieur en instrumenten, maakt het des te schrijnender.

SAMM is een beveiligingsconcept voor het beveiligen van uw jacht en uw bezittingen. De volledige ontwikkelingskennis van SAMM is bij BBN aanwezig.
Het principe van SAMM is gebaseerd op een actieve tag ( kleine compacte zender) die in het jacht wordt geplaatst en communiceert met het alarmafhandeling- en management systeem van de haven.

Het alarmafhandeling systeem

Komt de boot (met tag) buiten het ontvangstbereik van de haven, zonder dat hierbij de havenmeester van het vertrek op de hoogte is, ontstaat direct een alarm voor diefstal van de boot, via het alarmafhandeling systeem. Bij een geautoriseerd vertrek zal de havenmeester de tag voor vertrek vrijgeven.

Uniek is dat er voor elk doel een speciale tag bestaat. Voor diefstal van de boot maar ook op de boot is een tag nodig die onderscheidt kan maken tussen de verschillende meldingen. Nu denkt u waarschijnlijk de eerste melding niet nodig te hebben omdat aan diefstal eerst een inbraak vooraf gaat. Dit is correct, maar het is juist deze functie die uw jacht weer "aan meld" indien u de haven weer binnen vaart.

Brand, vorst, water- en gaslekkage

SAMM is dus modulair omdat de tag meerde functies ondersteunt. Zo kunnen ook brand, vorst, water- en gaslekkage worden gesignaleerd. U bepaalt de functies, wij kiezen voor u de juiste tag!

SAMM kan worden gecombineerd met andere beveiligingsapplicaties van de haven zoals toegangscontrole vanaf de openbare weg. Uw moet hierbij denken dat u middels een toegangscontrolesysteem geautoriseerd de haven betreedt. Uw aanwezigheid wordt geregistreerd en de tag op uw boot wordt "uit" de beveiliging geprogrammeerd.

Eveneens is het mogelijk om in geval van alarm of calamiteit een camera aan te sturen, die direct op de juiste locatie inzoomt en desgewenst de beeldinformatie opneemt op een speciale hard disk recorder.

Meer informatie

Wilt u nadere informatie; neem contact met ons op!